Staci Group neemt Base Logistics Group over

We zijn verheugd u te kunnen melden dat onze moedermaatschappij Base Logistics Group binnenkort overgenomen zal worden door Staci Group, een toonaangevende fulfilment- en logistiek dienstverlener uit Frankrijk. De overname biedt ons de kans intensief gebruik te maken van elkaars expertise en netwerken, waardoor de dienstverlening richting onze klanten nog aantrekkelijker wordt.

Met de aankoop krijgt Staci Group een stevigere voet aan de grond in Europa en de Verenigde Staten. Door de overname ontstaat een bedrijf met een jaaromzet van ruim 450 miljoen euro, waarvan 100 miljoen euro door Base Logistics Group wordt bijgedragen. Staci is actief in een breed scala aan industrieën, waaronder Farmaceutica, Medical Devices & Gezondheidszorg, Automotive, Olie & Gas, Telecom, Retail, Horeca, Toerisme, Food & Beverage, Banken & Verzekeraars en de publieke sector. De overname biedt ons de kans intensief gebruik te maken van elkaars expertise en netwerken, waardoor de dienstverlening richting onze klanten nog aantrekkelijker wordt.

De nieuw te vormen groep omvat een netwerk van 60 warehouses in Europa en de Verenigde Staten, met een totale oppervlakte van ongeveer 660.000m2 en in totaal 2.500 medewerkers. Daarnaast beschikt de groep over hoogwaardige in eigen huis ontwikkelde software en digitale oplossingen.

Base Logistics Group, met daaronder de bedrijven Base Logistics, HealthLink en Special Logistic Services (SLS), zal apart opereren binnen Staci Group en blijft als organisatie na de overname geheel intact. Robin Voet, CEO van Base Logistics Group, daarover: “We hebben in de afgelopen jaren sterke onderlinge synergie gecreëerd tussen de bedrijven Base Logistics, HealthLink en SLS en daar gaan we ook na de overname mee verder.” Ook de namen van de Base Logistics Group-bedrijven zullen ongewijzigd blijven.

We zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten dankzij deze mooie nieuwe ontwikkeling in de toekomst kunnen voorzien van een nóg betere dienstverlening en kijken ernaar uit om samen met onze klanten de kansen en mogelijkheden te verkennen.