Over ons

Base Logistics is onderdeel van Base Logistics Group, een wereldwijd opererende asset-light-aanbieder van geïntegreerde Transport- en Warehouse-diensten, opgericht in Nederland. We zijn gespecialiseerd in tijd- en missiekritische diensten voor de hightech- en medische industrie.

Base Logistics Group

Als onderdeel van de strategie om een internationaal toonaangevende logistieke organisatie te worden, is HealthLink Europe in 2017 aan Base Logistics Group toegevoegd. HealthLink, met vestigingen in ‘s-Hertogenbosch, Waalwijk, Raleigh (USA) en Memphis (USA), is een logistieke outsourcingpartner voor fabrikanten van medische hulpmiddelen.

In 2019 werd ook Special Logistic Services (SLS) onderdeel van Base Logistics Group. SLS, met vestigingen in Breda, Amsterdam en Schelle (België), is specialist in Field Service Logistics en richt zich met name op serviceorganisaties binnen de Benelux.

In de eerste helft van 2021 werd Base Logistics Group overgenomen door de Franse branchegenoot Staci Group. Base Logistics Group blijft zelfstandig opereren, maar beschikt dankzij de overname over een sterk internationaal netwerk.

HealthLink logo
SLS logo Baselogistics

Geschiedenis

Base Logistics is in 1994 opgericht in Dordrecht (Nederland).

Vervolgens hield Base Logistics kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht, waarna in 2004 een nieuw pand in Zwijndrecht werd betrokken. In het jaar 2007 richtten we een ondersteunend kantoor op in Landsmeer. Omdat deze locatie al snel te klein werd en om meer opslagruimte te kunnen bieden, werd in 2009 vanuit Landsmeer verhuisd naar een Distributie Centrum in Amsterdam, met een kantoor voor 10 medewerkers.

Om ruimte te maken voor de groei die Base Logistics doormaakte, hebben we het Zwijndrechtse hoofdkantoor in 2007 vergroot tot 6.000 m2.

Naast extra opslagoppervlakte werd hiermee extra kantoorruimte gecreëerd voor onze 85 medewerkers. Omdat de groei van Base Logistics doorzette, werd ook de behoefte aan een ruimer onderkomen steeds groter. Begin 2017 werden daarom het Amsterdamse DC en het Zwijndrechtse hoofdkantoor verhuisd naar Moerdijk. Het Amsterdamse kantoor werd kort daarna verhuisd naar Oostzaan.

Inclusief onze dochterondernemingen HealthLink Europe en Special Logistic Services hebben we nu ruim 600 mensen in dienst.

Sinds de overname door Staci Group beschikt Base Logistics Group over een netwerk van 79 warehouses in Europa en de Verenigde Staten, met een totale oppervlakte van 910.000 m2. Het totaal aantal medewerkers bedraagt ongeveer 3.500 medewerkers.

Al in een vroeg stadium kregen automatisering en innovatie een belangrijke plaats in ons bedrijf. Daarin paste ook de beslissing in 2003 om het logistieke platform Klairy geheel in eigen beheer te ontwikkelen. Klairy is een slimme en unieke logistieke applicatie, die nog steeds de basis vormt van onze dienstverlening.

Missie

Base Logistics maakt logistiek simpel, efficiënt en controleerbaar.

Visie

Een andere benadering biedt kansen en mogelijkheden. Door te blijven innoveren, behouden we onze voorsprong in de markt. IT is daarbij de verbindende factor.