Service Parts Logistics

Verkort uw doorlooptijden en verhoog uw klanttevredenheid met Base Logistics.

Wij zijn experts in tijdkritische logistiek en helpen u om uw klanten wanneer en waar dan ook ter wereld de beste serviceondersteuning te bieden.

Haal het beste uit uw Service Parts Logistics

Maak gebruik van de beste SPL-oplossingen, via één onafhankelijk contactpunt. Ons team van specialisten helpt u om uw handelsrisico’s en time-to-market te verminderen. Dankzij ons unieke concept kunt u uw activiteiten eenvoudig schalen, zodat ze meebewegen met de groei van uw bedrijf.

Global Network

Global Partner Network

Base Logistics beschikt over regionale distributiecentra en een wereldwijd partnernetwerk, tot in alle uithoeken van de wereld.

Services

Single IT Platform

Onze logistieke applicatie Klairy combineert op unieke wijze Transport Management en Warehouse Management in één meertalig webbased systeem.

Global Trade Management

Global Trade Management

Dankzij onze ervaring in het voldoen aan de IOR/EOR-normen, kunnen we de cruciale import en export van uw producten in landen over de hele wereld verzorgen.

Global Partner Network

Wij zijn gespecialiseerd in logistiek voor de veeleisende hightech- en medische industrie. Met regionale distributiecentra en een wereldwijd netwerk van meer dan 600 opslaglocaties tot onze beschikking, kunnen we op een flexibele en onafhankelijke manier de meest geschikte locatie voor de opslag van uw goederen bepalen.

Op basis van partnerships met ‘Approved Partners’ over de hele wereld, hebben we een betrouwbaar wereldwijd netwerk opgezet, met slimme logistieke oplossingen.

Onze Field Service-oplossingen worden 24/7 gemonitord en beheerd. Daarbij bieden we meer dan 900 ‘pick-up and drop-off’ (PuDo)-locaties in heel Europa, inclusief slimme locker-oplossingen. Dit netwerk is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten in de veeleisende hightech- en medische industrie. Uiteraard inclusief 2- en 4-uursleveringen.

Dankzij onze professionele meertalige specialisten kunnen we de meest efficiënte hoogwaardige service bieden, inclusief echte persoonlijke aandacht.

Met onze gecombineerde en geïntegreerde oplossingen kunnen we u een concurrerende en heldere, wereldwijde oplossing bieden voor alle transportmodaliteiten. Eén waarin we gebruik maken van verschillende vervoerders voor de uitvoering van uw transport. Wij volgen en beheren dit transport namens u.

global partner network

Single IT Platform

Onze logistieke applicatie Klairy combineert op unieke wijze Transport Management en Warehouse Management in één meertalig webbased systeem.

Klairy maakt processen inzichtelijk en bewaakt gemaakte afspraken. Daarnaast vindt u hierin alle benodigde vervoersdocumenten.

Klairy geeft u volledig inzicht in uw voorraad en goederenstromen, inclusief strategische voorraadniveaus. U vindt alle relevante informatie binnen één goed geordend systeem, in realtime.

U hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde implementatieprocessen. Klairy is te gebruiken in uw eigen internetbrowser en u kunt er direct mee aan de slag. Het is uiteraard ook mogelijk om Klairy met bestaande systemen te integreren.

Single IT
1
Orders per jaar
1
Opslaglocaties
1
Eigen opslag in m
1
Pick-Up/Drop-Off points

Exception Management

We zijn er volledig op ingesteld om effectief om te gaan met uitzonderingen en klantspecifieke afspraken. Wijkt er ergens in het proces iets af, dan wordt u snel geïnformeerd. Op elk niveau in uw organisatie kunnen gebruikers met gemak uitzonderingen onderscheiden, via één enkel systeem.

Onze Control Tower houdt alle zendingen nauwlettend en proactief in de gaten, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. We lossen alle voorkomende issues op en als alles volgens verwachting verloopt, ontvangt u geen overbodige berichten. Zo houdt u tijd vrij om u te richten op uw core business.

Flexible Engineering

Ons team van toegewijde engineering professionals staat garant voor een foutloos bedrijfsproces-ontwerp. Met jarenlange expertise op het gebied van netwerkmodellering en procestechnologie zorgen we voor flexibele engineering van hoge kwaliteit.

Dit maakt schaalbare en duurzame oplossingen over de hele wereld mogelijk, via ons omvangrijke partnernetwerk.

Program Management

Base Logistics werkt met helder gedefinieerde Statements of Work (SOW’s). Ons proactieve programmabeheer omvat uitgebreide gegevensanalyses en geautomatiseerde cycle counts. Structurele audits en pick verification zorgen voor een constant hoge kwaliteit. Zo kunnen wij volledig inzicht geven in uw voorraad, dankzij onze logistieke applicatie Klairy. Hiermee heeft u realtime inzicht in uw logistiek, inclusief Key Performance Indicators zoals de On Time Performance.

Warehouse Management

Wij beheren uw voorraad op een van onze beveiligde voorraadlocaties. Base Logistics beschikt over een wereldwijd netwerk van meer dan 600 voorraadlocaties, waaronder ons hoofdkantoor in Moerdijk met een beveiligingssysteem van BORG-klasse 4.

Transport Management

Base Logistics selecteert de meest geschikte vervoerder voor uw zending. Zo heeft u toegang tot honderden vervoerders, via één onafhankelijk aanspreekpunt.

Return Management

Ons geautomatiseerde proces zorgt voor efficiënter en rendabeler retourbeheer. Uw technici gebruiken en raadplegen gewoon Klairy met hun telefoon of tablet. Klairy biedt inzicht in uw retourgoederenstroom, wat leidt tot een hogere herbruikbaarheid van uw retourgoederen.

Value Added Logistics

We leveren hoogwaardige maatwerkoplossingen, speciaal ontworpen om u optimale flexibiliteit te bieden en ervoor te zorgen dat u altijd kunt voldoen aan de eisen van uw klanten.

Demo & Eval Management

Effectief beheer zorgt voor lagere kosten dankzij volledig inzicht in de status en locatie van demo-producten.

WEEE (waste) Management

We beschikken over programma’s om te voldoen aan de WEEE/AEEA-richtlijn, gebaseerd op een uitgekiende ‘reverse & repair’-strategie.

klairy warehouse management

Real-time inzicht

Dankzij Base Logistics heeft u inzicht in uw supply chain, waar en wanneer u maar wilt. Op elk type apparaat in de internetbrowser, van mobiele telefoon tot laptop. Alle voorraad- en transportinformatie is direct en ‘real-time’ beschikbaar.

Klairy maakt uw logistieke data eenvoudig beschikbaar, op verschillende gebruikersspecifieke toegangsniveaus. U bepaalt zelf welke belangrijke cijfers en feiten u in beeld krijgt.

Global Trade Management

Dankzij onze ervaring in het voldoen aan de IOR/EOR-normen, kunnen we de cruciale import en export van uw producten in landen over de hele wereld verzorgen.

De IOR (Importer of Record) & EOR (Exporter of Record) wordt door overheden officieel erkend als de officiële partij bij een internationale zendingstransactie. Hoewel de meeste bedrijven producten exporteren of importeren naar een specifieke bedrijfsentiteit als ze producten kopen of verkopen, kan het lastig zijn om garantie of noodvoorraadprogramma’s te bieden, zonder een verkooporganisatie die als IOR optreedt.

Onze lokale partners, die volledig worden getoetst aan de Amerikaanse Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) voordat we met hen zakendoen, hebben uitgebreide kennis van lokale douaneregels met betrekking tot export- en importtransacties.

Base Logistics biedt IOR- en EOR-diensten in meer dan 100 landen. Wij bieden compliance-oplossingen om wereldwijd producten van onze klanten probleemloos door de douane te laten gaan. Base Logistics helpt u de risico’s te beperken op het gebied van customs en compliance.

Screening

Volgens de Amerikaanse wet mogen exporteurs hun goederen niet verkopen aan ‘ongewenste entiteiten’. Base Logistics biedt een uitgebreid ‘denied party’-screeningsproces, waarbij we gebruikmaken van de meest recente internationale informatie.

Authorised Economic Operator

Wij voldoen aan de strenge eisen van de Douane. Daarom heeft Base Logistics de status van Authorised Economic Operator (AEO) verkregen.

De AEO-status is de Europese tegenhanger van C-TPAT, de veiligheidsmaatregelen die de Verenigde Staten hebben ingesteld na 11 september 2001. Dankzij het AEO-certificaat is voor onze klanten de kans op vertragingen door controles veel kleiner.

Heeft u vragen?

Laat uw contactgegevens achter via onderstaand formulier, zodat we contact met u kunnen opnemen.