Atlas Copco Compressors

Als logistiek dienstverlener werken we mee aan het succes van onze klanten en daar zitten regelmatig bijzondere projecten tussen. Zo werden we afgelopen jaar benaderd door Atlas Copco Compressors Nederland uit Zwijndrecht. Voor een van hun klanten mochten zij een compressorinstallatie leveren ten behoeve van een nieuw te bouwen fabriek in Podari, Roemenië. De gehele installatie bestond uit leidingwerk voor perslucht, indrukwekkend grote compressoren (het totaal opgenomen vermogen is circa 3,5 megawatt) met toebehoren en kanaalwerk, ten behoeve van ventilatie. Het kanaalwerk en het leidingwerk werden vanwege de hoeveelheid en omvang gestouwd in twee containers, om het laden en lossen eenvoudiger te maken. De derde container bevatte de kleinere compressoren en de service parts die nodig waren bij de opstart. Deze containers stonden opgesteld bij Atlas Copco en een leverancier.

Op basis van de afmetingen van alle materialen berekende Base Logistics dat er drie vrachtwagens nodig waren voor drie 40ft-containers en drie trailers voor de compressoren en drukvaten. Aangezien diverse leveranciers in Roemenië aan het werk waren, stelde Base Logistics een efficiënt laad- en losschema op voor de locatie in Roemenië.

Arlo Carbaat van Atlas Copco Compressors Nederland, verantwoordelijk voor het logistieke proces, over de samenwerking met Base Logistics:
“Het transport van dit soort materialen vergt een zorgvuldige voorbereiding op het gebied van transport, maar ook op papier moet alles perfect in orde zijn. Ondanks de korte voorbereidingstijd heeft Base Logistics het daadwerkelijke logistieke stuk goed verzorgd, wat ons veel rust gaf tijdens het hele proces. Een voorbeeld hiervan is de coördinatie van een kraan om deze containers op de wagens te zetten. We hadden hierdoor geen omkijken naar het laden van de containers.“

Meer weten over de oplossingen van Atlas Copco Compressors Nederland? Ga naar https://www.atlascopco.com/nl-nl.