overname healthlink europe

Overname HealthLink

PERSBERICHT
Base Logistics Group heeft HealthLink Europe & International overgenomen. HealthLink, met vestigingen in ‘s-Hertogenbosch, Raleigh (USA) en Memphis (USA), is een logistieke outsourcingpartner voor fabrikanten van medische hulpmiddelen. Vanuit de vestigingen in Nederland en de Verenigde Staten ondersteunt HealthLink klanten op het gebied van logistiek, financiën en customer service. De activiteiten en strategie van de dienstverlener uit ‘s-Hertogenbosch passen goed bij die van Base Logistics, dat met de aankoop haar positie in Nederland versterkt en een sterke positie verwerft in de Verenigde Staten. Beide organisaties blijven onder eigen naam opereren.

CEO Robin Voet van Base Logistics over de acquisitie: “HealthLink is al lange tijd een relatie van ons en de samenwerking is in de afgelopen tijd steeds hechter geworden. HealthLink maakt intensief gebruik van ons Transport- en Warehouse Management Systeem Klairy, dat zo de basis is geworden van de dienstverlening aan hun klanten. HealthLink is een gezonde en ambitieuze organisatie en past dus goed bij de cultuur en toekomstplannen van Base Logistics.” De overname biedt Base Logistics de kans om de positie op de Noord-Amerikaanse markt te versterken. Voet daarover: “Op het gebied van Service Parts Logistics zijn we in Europa al een belangrijke speler en we hebben in Amerika inmiddels een mooie klantenkring opgebouwd. Dankzij de acquisitie van HealthLink kunnen we vanuit het kantoor van HealthLink in Memphis onze SPL-activiteiten verder ontwikkelen.”

Joost van den Heuvel, Managing Director van HealthLink Europe, licht verder toe: “De synergie tussen onze beide bedrijven is groot. Dat is ook de reden dat we de samenwerking in de afgelopen jaren steeds verder hebben kunnen uitbouwen. De overname is eigenlijk een logisch gevolg van deze samenwerking.” “Het biedt zowel HealthLink als Base Logistics de kans om de dienstverlening nog verder te verbeteren en uit te bouwen,” zegt Rick Hughes, Managing Director van HealthLink International.

Investeringsfonds Waterland Private Equity Investment heeft eind vorig jaar Base Logistics opgenomen in zijn investeringsportefeuille, om daarmee Base Logistics uit te bouwen tot een internationaal toonaangevende organisatie op het gebied van logistiek. De acquisitie van HealthLink is de eerste stap van de buy-and-build-strategie van Waterland. Waterland is actief in de sectoren Outsourcing, Leisure & Luxury, Vergrijzing en Duurzaamheid. Waterland heeft recent een nieuw investeringsfonds gestart, waar in totaal voor € 2 miljard aan kapitaal mee is opgehaald.