Best Managed Company 2015

Met gepaste trots kunnen we u melden dat Base Logistics vandaag net als vorig jaar is bekroond tot een van de Best Managed Companies (BMC) 2015. Het betekent voor onze klanten dat ze zaken doen met een solide organisatie, die hard werkt om steeds de beste service te kunnen bieden.

Juryrapport
De jury valt in het rapport met de deur in huis: “Absoluut BMC!”. Het rapport vermeldt daarnaast zelfs dat er eigenlijk geen zwakke plekken in de strategie, het management en de cultuur van het bedrijf te ontdekken zijn. “Al met al een indrukwekkend bedrijf! Het bedrijf zit wat ons betreft zeer mooi in elkaar – onder andere op het gebied van visie, processen, cultuur en financieel – en het lijkt er de komende jaren alleen nog maar beter op te worden.” Op het vlak van werkgeverschap scoort Base Logistics volgens de jury ook erg hoog: “Base Logistics wil de beste mensen aantrekken en aan zich binden door ook op het punt van arbeidsvoorwaarden, cultuur en trainingen beter te presteren dan andere werkgevers.” De juryleden schrijven in het rapport ook: “Zeer IT-gedreven, zeer mooie cijfers, strakke organisatie.” Over de cultuur in onze organisatie: “Zeer gericht op innovatie en ontwikkelen van aanvullende (nieuwe) diensten aan klanten.” De jury beoordeelde ons gemiddeld met een 9.

Flexibiliteit
De jury was lovend over onze organisatie: “Base Logistics loopt duidelijk voor op haar concurrenten in de markt en het management streeft er duidelijk naar jaar op jaar toch weer de bedrijfsprocessen te verbeteren.” Dit jaar lag de nadruk van de BMC-jury vooral op de flexibiliteit van de genomineerden. Robin Voet, directeur van Base Logistics, reageert enthousiast op het nieuws: “Sommige prijzen zijn best aardig om te winnen, maar zeggen niet zoveel over de betrouwbaarheid van een onderneming. Het winnen van de titel Best Managed Company doet dat wel. Ons bedrijf heeft een stabiele basis, met een goed management en is flexibel genoeg om ook op de lange termijn te kunnen groeien.”

Achtergrond
Base Logistics is onderworpen aan de Conditietest van ING en daarnaast beoordeelde Deloitte ons aan de hand van het Business Maturity Model (BMM). Bij de Conditietest deelde ING strategische en financiële inzichten met het management en is besproken hoe die aansluiten op de strategische plannen van de organisatie. Robin Voet: “Dat we ook dit jaar behoren tot de Best Managed Companies van Nederland geeft dus wederom aan dat we een bedrijf zijn met een vooruitstrevende en strategische kijk op de toekomst.”
Het BMC-programma wordt georganiseerd door Deloitte en ING in samenwerking met mediapartner Management Team en ECE/RSM. Het programma van 2015 is inmiddels de 8e editie. Base Logistics deed dit jaar voor de tweede keer mee aan het programma.